понеделник, 3 септември 2012 г.

Panna Cotta с карамел


Panna Cotta е известен италиянски десерт.В превод означава"готвена сметана"или с две думи сметанов крем.Харесвам го,защото е от типа десерти-бързо,лесно,вкусно и търпи всякакви импровизации спрямо вкуса и вида.
Продукти:
300 мл.сладкарска сметана
1/2 ч.ч.захар
1 п. желатин
Захарта се карамелизира,сипва се сметаната и се бърка на слаб огън,докато карамела се разтопи.Не трябва да завира.Оставя се малко да се охлади.Желатина се накисва в 1с.л.вода и като набъбне се разтваря на водна баня.Сипва се в сместа,разбърква се и се разлива в десертни купички или силиконови форми.Оставя се в хладилник да стегне.При сервиране се обръща в чинийка и се декорира по желание,в случая с карамелен топинг и карамел за украса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар