вторник, 3 април 2012 г.

Ябълкови палачинки



Рецептата е интересна и ме заинтригува-Яблочньiе блинчики,взаимствах я от http://forum.say7.info/topic16875.html  .Аз направих половин доза,като кефира замених с айрян.Станаха много вкусни,но незнам,дали да ги нарека палачинки.По-скоро ги оприличавам на катми-дебелички,пухкави,с шупли.За мен палачинките са тънки и гладки.Но няма значение,важното е,че са вкусни.Ето рецептата за цялата доза.
Продукти:
500 мл.кефир /замених с айрян/
1 ч.л.хл.сода
1/2 ч.л.оцет
1 яйце
щипка сол
ванилия
1/2 ч.ч.захар /увеличих я/
1 и 1/2 ч.ч.брашно
1 голяма ябълка /или 2 малки/ 
канела /добавих аз/

В айряна слагаме содата,изгасена с оцета и оставяме 5 мин.След това добавяме яйцето,солта,захарта,ванилията и разбиваме добре.Слагаме настърганата ябълка и сипваме брашното.Получава се консистенция на сметана.Печем палачинките.Както казах по-горе,не са като обичайните палачинки,съответно и печенето е малко по-различно.Тигана намазнявах на всяка палачинка.Не могат да се обръщат с премятане,а обръщах с шпатула,но не залепват и се изпекоха добре.Сервират се наръсени с пудра захар.Може да се гарнират с конфитюр.

5 коментара:

  1. Много ми хареса тази ябълка вътре в тестото...превъзходна рецепта,Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Все нови и хубави идеи при теб,Ели!
    Чудесна рецепта!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно звучи с ябълката ,Ели ! Хубава рецепта !
    Слънчев ден !

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета,рецептата е хубава,струва си да опитате.Имаше и подобна за орехови палачинки,която също ми звучеше добре,но не ми харесаха,а обичам и орехи.Но понякога не всичко което си мисля,че ще ми допадне,като съставки ми харесва на вкус,както и обратното.Но аз обичам да изпробвам нови неща,независимо,че не всички ми допадат.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Ели , еле при мен ,че имам една задачка за теб :) !
    Хубава вечер !

    ОтговорИзтриване