вторник, 3 април 2012 г.

Пиле с манго и кокос

1 бр.пилешки гърди
1/2 манго
резен кокосов орех
щипка джинджифил
2 с.л.соев сос
3 с.л.зехтин 
1 ч.сварен ориз
1ч.л.масло 
сол
Предварително сварения ориз се затопля и се овкусява с масло и сол.
Пилешкото филе се нарязва на едри кубчета и се овкусява със соевия сос и джинджифила.Мангото се нарязва на едри кубчета.Кокоса се нарязва на ситни кубчета.Пилешкото месо се запържва в загрятия зехтин с кокоса около 3-4 мин.Слага се и мангото да се позапържи 1-2 мин.Става много бързо,сервира се топло,гарнирано с овкусения ориз върху който се настъргва манго.Поръсва с прясно настърган кокос.

3 коментара:

  1. Чудесна рецепта ,Ели ! Харесвам кокос ,приготвен по всякакъв начин !
    Честита ти награда и да ти е сладко :) !
    Хубав ден ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Много стилно поднесено,Ели!
    Не съм пробвала такова съчетание ,но никога не е късно човек да опита.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване