Продукти:
100 мл.сладкарска сметана
200 гр.бял шоколад
30 гр.кокосови стърготини /за сгъстяване/количеството е ориентировъчно,зависи от шоколада
100 гр.бял шоколад за заливане
Сметаната и шоколада се загряват на слаб огън до разтапяне на шоколада,да се получи хомогенна смес.Оставя се да изтине и се слагат кокосовите стърготини,да стане смес за оформяне.Оформят се топчета и се слагат за малко във фризера да стегнат.Разтапя се шоколада и топчетата се овалват в него.Стягат веднага,защото топчетата са студени и могат да се консумират веднага.Ако топчетата са стояли повече време във фризера,след като се овалят в шоколада се оставят на стайна температура да се отпусне вътрешната смес.
Чудесни са не само на вид ,а и на вкус!
ОтговорИзтриванеУтре в 9 ще пия кафе .С удоволствие бих го споделила с теб, за да си поговорим за твоите невероятни трюфели!:)
Хубва вечер!
Оу, страхотни са! Взимам си бонбонче с кафето! Поздрави!
ОтговорИзтриване