понеделник, 9 април 2012 г.

Кокосови трюфели




Тъй като обожавам шоколад,импровизирам в различни вариации.Не знам дали има точно такива бонбони,но аз ги оприличих на кокосови трюфели.Опитах се да направя трюфели от бял шоколад по метода на класическите с черен шоколад,но белия ганаш не ми стегна достатъчно за оформяне на топчета.Реших да сгъстя с кокос и се получиха въпросните кокосови трюфели,които залях с бял шоколад и се получиха не само неуписуемо вкусни,а и много красиви, изискани,стилни.Доволна съм от резултата.
Продукти:
100 мл.сладкарска сметана
200 гр.бял шоколад
30 гр.кокосови стърготини /за сгъстяване/количеството е ориентировъчно,зависи от шоколада
100 гр.бял шоколад за заливане
Сметаната и шоколада се загряват на слаб огън до разтапяне на шоколада,да се получи хомогенна смес.Оставя се да изтине и се слагат кокосовите стърготини,да стане смес за оформяне.Оформят се топчета и се слагат за малко във фризера да стегнат.Разтапя се шоколада и топчетата се овалват в него.Стягат веднага,защото топчетата са студени и могат да се консумират веднага.Ако топчетата са стояли повече време във фризера,след като се овалят в шоколада се оставят на стайна температура да се отпусне вътрешната смес.

2 коментара:

  1. Чудесни са не само на вид ,а и на вкус!
    Утре в 9 ще пия кафе .С удоволствие бих го споделила с теб, за да си поговорим за твоите невероятни трюфели!:)
    Хубва вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Оу, страхотни са! Взимам си бонбонче с кафето! Поздрави!

    ОтговорИзтриване