понеделник, 19 март 2012 г.

Пълнен лук с кайма и кашкавал

Източник на рецептата-вестник Кауфланд. Аз естествено я промених малко,по-скоро опростих.Беше дадено издълбания лук да се намаже с масло,но сметнах,че не е нужно.Каймата взех готова овкусена и си спестих омесването и овкусяването.За по-добър естетически вид оставих горната част на лука,като калпаче.
Продукти:
300 гр кайма /вземам овкусена/
50 гр.кашкавал
10 големи глави лук
Лука се почиства и се издълбава вътрешната част.Оставих два слоя ивици отстрани.Пълни се с каймата и се слага в тавичка с малко вода /аз сипах малко вино+соев сос/.Пече се в загрята фурна 200*за 30-40 мин.В самия край на печенето се поръсва с настъргания кашкавал и се дозапича.Идеално е за предястие.Хубаво е както топло,така и студено.

2 коментара:

  1. От кога се каня да напълня лук ...твоя е станал прекрасен!Много симпатичен с тия капачета!
    Чудесно предястие!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен ,Ели ! И аз много харесвам пълнен лук , а този е класика с такъв пълнеж :)!
    Хубав ден !

    ОтговорИзтриване