събота, 25 февруари 2012 г.

Екзотична салата с авокадо и карамбола

Напоследък на нашия пазар трайно присъстват различни екзотични плодове и зеленчуци.В началото не знаех как да ги използвам,но с времето започнах да ги опознавам и съчетавам в разни варианти,нетипични за българската кухня.Предлагам ви един вариант на свежа салата с много екзотика и изтънчен вкус.Надявам се да ви хареса.
Продукти:
1 зелена салата
1 авокадо
1 карамбола
1 глава червен лук 
1 червен грейпфрут
стафиди/тъмни/
синьо сирене
филирани бадеми
Дресинг:
2.с.л.зехтин
1 с.л.мед
сока на 1/2 лимон
сол
   
Салатата се нарязва или накъсва.Авокадото се разполовява,вади се костилката,обелва се и се нарязва.Лука се нарязва на ситни полумесеци.Грейпфрута се филетира /махат се ципите/.Карамбола се нарязва на шайби.Синьото сирене на кубчета.Наръсват се стафидите и бадемите /могат да се запекат на сух тиган/.Овкусява се с дресинга.

4 коментара:

  1. Ели ,за мен си е много екзотична салатката!Изглежда свежо и не бих отказала да я пробвам!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Спор няма, това е наистина екзотична и нестандартна салата.За съжаление само аз вкъщи си падам по съчетанието плодове и зеленчуци на едно място.
    Хубава неделя !

    ОтговорИзтриване
  3. Интересна рецепта ,Ели ! Хареса ми ! Хубава неделна вечер !

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета за хубавите думи,салатата наистина си я бива,препоръчвам я.И у дома са твърде консервативни спрямо новите вкусови съчетания,но аз упорито ги налагам.Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване