понеделник, 27 февруари 2012 г.

Венец от свински късчета в зелев лист


Идеята е по рецептата за Коледен венец-сърма на  http://angellovescooking.blogspot.com/  , но аз го направих само с месо и малко зеле /вариант на свинско със зеле/.
Продукти:
500 гр.свинско месо /нарязано и овкусено/
1 кисела зелка
червен пипер
50 мл.олио
Намазва се с олио кръгла кексова форма.Взимаме цели големи листа от зелката и ги нареждаме по стените на формата,като краищата трябва да висят.Аз сложих два реда листа.Нарязах малко от сърцевината на зелето,наръсих с червен пипер и обърках с нарязаното овкусено месо и олиото.Изсипах всичко това във формата,притиснах с ръка,налях малко вода и загърнах с краищата на зелето,които в началото оставих да висят.Сипах малко вода и по стените на съда.Сложих да се пече завито с фолио.Като е готово се оставя малко да поизстине, да стегне и се обръща върху поднос.Реже се като кекс.Става вкусно и ефектно,с плънката може доста да се импровизира.

1 коментар:

  1. Ели ,чудесен е станал венеца!Хареса ми идеята за късчетата месо.Сигурна съм ,че се е получило вкусно ястие!
    Ние с теб сме на една вълна...и аз правих венец,но с чушки.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване