Продукти:
1 яйце
1ч.ч.пр.мляко
1ч.ч.брашно
щипка сол
щипка захар
100 гр.мариновано червено цвекло
Разбих яйцето+млякото+брашното,пасирах цвеклото и прибавих към сместа,сипах малко от сока /около 30 мл./ да доразредя до нужната консистенция,овкусих и изпекох палачинките.Маринованото цвекло се заменя успешно и с прясно такова,но от както има готово,не си играя да варя и да се цапам при рязане.Взимам два вида-на ситни кубчета и на шайби.Харесват ми и двата вида,кубчетата са с по-мека консистенция,шайбите са по-твърди,в зависимост за какво ги ползвам.Тук съм пасирала от кубчетата. Плънката търпи вариации,аз направих крем от извара+катък,с парченца цвекло и с млечна салата,които не стигнаха до снимка.И както споменах по-горе биха се съчетали добре и в сладък вариант,който в скоро време ще пробвам /конфитюр,сметана,течен шоколад,сладолед/ и ще приложа снимки.
Ели , заинтригува ме рецептата ,а ми и хареса . Много приятен розов цвят се е получил .Нарязани така на малки рулца сигурно могат да се хапнат и за предястие ! Благодаря за рецептата !
ОтговорИзтриванеХубава петъчна вечер и спокойни събота и неделя !
Прегръдки !
Направо се влюбих в тези палачинки!Чудесна идея ,прекрасна презентация!
ОтговорИзтриванеПриятна петъчна вечер!