петък, 24 февруари 2012 г.

Палачинки с червено цвекло

     
След резултата от спаначените палачинки,реших да пробвам по същия метод и с червено чвекло.Получих резултат повече от очаквания.Както при спаначените,вкуса на спанака не се усеща,а остава само приятния зелен цвят,така и при тези вкуса на цвеклото не се усеща,само са приятно розови.Даже следващия път мисля да ги комбинирам в сладък вариант,със сладко от ягоди или череши.Предполагам,че ще се съчетаят добре,защото и без това всички си мислеха,че са просто оцветени с боя палачинки.Естествено казах от какво са след като се изядоха.Незнам защо,но повечето са предубедени към този така вкусен,полезен и с красив цвят зеленчук,още преди да са го опитали.Ето и как ги направих:
Продукти:
1 яйце
1ч.ч.пр.мляко
1ч.ч.брашно
щипка сол
щипка захар
100 гр.мариновано червено цвекло
Разбих яйцето+млякото+брашното,пасирах цвеклото и прибавих към сместа,сипах малко от сока /около 30 мл./ да доразредя до нужната консистенция,овкусих и изпекох палачинките.Маринованото цвекло се заменя успешно и с прясно такова,но от както има готово,не си играя да варя и да се цапам при рязане.Взимам два вида-на ситни кубчета и на шайби.Харесват ми и двата вида,кубчетата са с по-мека консистенция,шайбите са по-твърди,в зависимост за какво ги ползвам.Тук съм пасирала от кубчетата. Плънката търпи вариации,аз направих крем от извара+катък,с парченца цвекло и с млечна салата,които не стигнаха до снимка.И както споменах по-горе биха се съчетали добре и в сладък вариант,който в скоро време ще пробвам /конфитюр,сметана,течен шоколад,сладолед/ и ще приложа снимки.

2 коментара:

  1. Ели , заинтригува ме рецептата ,а ми и хареса . Много приятен розов цвят се е получил .Нарязани така на малки рулца сигурно могат да се хапнат и за предястие ! Благодаря за рецептата !
    Хубава петъчна вечер и спокойни събота и неделя !
    Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Направо се влюбих в тези палачинки!Чудесна идея ,прекрасна презентация!
    Приятна петъчна вечер!

    ОтговорИзтриване