вторник, 7 февруари 2012 г.

Ябълков пай

4 яйца
2 ч.ч.захар
1/2 ч.ч.олио
2 ч.ч.брашно
бакпулвер
ванилия
канела
3-4 ябълки/настъргани/
Разбиват се продуктите/без ябълка+канела/като за  кексово тесто.В намазнена и набрашнена тавичка се изсипва 1/2 от кексовата смес.Отгоре се слагат настърганите ябълки и се поръсва канелата.По желание могат да се добавят скълцани орехи.Сипва се и останалата част от сместа.Пече се в загрята фурна160-170* за около 50 мин.Поръсва се  с пудра захар.

2 коментара:

  1. Ели, пая е чудесен!Усетих аромата на канела,много вкусно предложение!Чудесна декорация!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна е рецептата ти ,Ели и ми се вижда много лесна :)!
    Бих пийнала чаша чай с едно от тези вкусни парченца !
    Хубава и топла вечер !

    ОтговорИзтриване