сряда, 18 януари 2012 г.

Лазаня Болонезе с извара


 
 
Бешамелов сос:
 2с.л. масло
2с.л. брашно
сол
 500мл. прясно мляко
Запържва се маслото+брашното,разрежда се с млякото,бърка се и се вари до сгъстяване.
Доматен сос с кайма:
1 глава лук
500 гр.кайма
1 буркан домати или5-6 с.л. доматено пюре
чубрица,риган,босилек
Запържва се лука,каймата,сипват се доматите,подправя се.
Кори за лазаня/ползвам без варене/
Намаслява се тавичката,слага се бешамелов сос,редят се корите,пак бешамелов сос,доматения сос,извара,кори,така няколко реда,отгоре се наръсва с кашкавал.Пече се 30-40 мин.180*до готовност,оставя се малко да постои,да се стегне и тогава се реже.

Няма коментари:

Публикуване на коментар