четвъртък, 19 януари 2012 г.
Шоколадово парфе
4яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.брашно
1с.л.какао
Всичко се разбива и се изпича какаов блат.Изстиналия блат се поставя в откопчаващ ринг,сиропира се,отгоре се сипва крема:
400гр.заквасена сметана
1к.ч.пудра захар
300гр.сладкарска сметана
3с.л.течен шоколад
2желатина
Смесва се закв.сметана+захарта+течния шоколад,течната сметана се разбива и всичко се смесва,добавя се разтворехия желатин.Оставя се да стегне,наръсва се с настърган шоколад и се залива с:
100мл.вода
80гр.захар
1/2желатин
1с.л.течен шоколад
Като се желира се украсява с разтопен шоколад.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар