четвъртък, 19 януари 2012 г.

Испанска торта с три вида шоколад



          Рецептата е от интернет,не знам защо испанска,ама е с три вида шоколад-така съм я записала.Малко е бутлива,но е ефектна,за вкуса ми ,не ми беше достатъчно сладка,но аз обичам прекалено сладко,та ако за в бъдеще я правя,може би ще увелича захарта.

3с.л.разтопено масло
 1п.бисквити
Натрошават се бисквитите,смесват се с маслото и се оформя в откопчаваща форма като блат,слага се в хладилник да стегне.
Първо се прави  крема с черния шоколад:
 250мл.сметана
250мл.пр.мляко
75гр.захар
150гр.натурален шоколад
1п.желатин
Загрява се сметаната+млякото+захарта+шоколада,докато стане гладка смес.Като поизстине се сипва разтворения желатин.Излива се върху блата и се оставя да стегне.Приготвя се следващия крем с млечен шоколад.
 250мл.сметана
250мл.пр.мляко
50гр.захар
150гр.млечен шоколад
1п.желатин
Минава се с вилица върху предния блат/да е надран/за да е грапаво и да залепнат и се изсипва и пак се оставя да стегне.Приготвя се и третия крем с бял шоколад.
 250мл.сметана
250мл.пр.мляко
25гр.захар
150гр бял шоколад
1п.желатин
 Процедира по същия начин.След като стегне добре се вади от формата и се украсява.






Няма коментари:

Публикуване на коментар