Този тип торта нашумя много покрай кралската сватба,защото била любима на принц Уйлям.
Кралска,кралска.колко да е кралска.
Изчетох доста рецепти и накрая си я направих по мой си начин.
Това е по-скоро,като нашия сладък салам от доброто старо време,но в по-новия му вариант,който от доста време съм модифицирала в шоколадов ,по мой си вкус.
Харесвам този вариант,защото е много вкусен,приготвя се бързо,издръжлив е,колкото стои по-хубав става,устойчив е на замразяване.
И най-вече сместа позволява да я трансформирам в различни форми,често го използвам за основа на 3Д торти.
Обогатих вкуса със стафиди и захаросани цитруси,напоени в ром,украсих с шоколадови къдрици и оформена в този си вид,заприлича на торта.
За да изглежда кралска я сервирах в старинен английски поднос със сребърна лопатка.
Поднесох я с английски чай.
Продукти:
300 гр.бисквити
300 мл.сладкарска сметана
400 гр.черен шоколад
100 гр.млечен шоколад
200 гр.стафиди
100 гр.захаросани цитруси
50 мл.ром
100 гр.течен шоколад
50 гр.шоколадови къдрици
ягоди
Стафидите и цитрусите се накисват в рома.
Бисквитите се натрошават.
Сметаната се загрява,слага се начупения шоколад и се бърка до разтопяването му.
Получава се шоколадов крем,така наречения ганаш.
В купа се смесват натрошените бисквити,накиснатите стафиди и цитруси и се заливат с поизтиналия ганаш.
Омесвасе хубаво и се изсипва в подходяща форма,застелена с домакинско фолио.
Оставя се в хладилник да стегнеза няколко часа.
Изважда се от формата и се поставя в подходящ поднос.
Намазва се с течния шоколад,/отстрани и отгоре/ отстрани се облепя с шоколадовите къдрици и се украсява с няколко ягоди.
Добър апетит!
Устата ми се напълни със слюнки. Обожавам шоколада, а всичко приготвено с него е вкусно. Непременно ще я направя!!! Цвета
ОтговорИзтриванеНадявам се да ви допадне на вкус!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Понякога правя бисквитени торти, защото са бързи и лесни.Когато се налага ще опитам и тази.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Обожавам шоколад,задължително съвсем скоро ще я направя.Красиви снимки :}
ОтговорИзтриване