петък, 22 януари 2021 г.

Фокача Пулиезе

 



Продукти:

500 гр.брашно
150 /200 гр.сварен картоф,намачкан или настърган
300 мл.вода
15/20 гр.мая
3 лъжици зехтин
10 гр.сол
1 ч.л.захар

чери домати
маслини без костилка-зелени и черни
риган
зехтин

Омесва се тесто/може да е нужно още малко брашно,да не лепне тестото,но да е меко,ако е по-воден картофа/ и се остава да втаса.
Втасалото тесто се разтила в правоъгълна тавичка 30/40 см. и се натиска с пръсти,да се получат вдлъбнатини.
Полива се със зехтин и се набучват маслините и чери доматите.с отрязаното към тестото.
Поръсва се с риган и се оставя още малко да втаса.
Пече се на 160*за 30-40 мин.до златисто.



Нарязва се на квадрати.


Остава мекичка ина другия ден.








Няма коментари:

Публикуване на коментар