сряда, 16 март 2016 г.

Солена зеленчукова торта


Продукти за блатовете:

10 яйца
100 мл.прясно мляко
2 тиквички
7-8 печени червени чушки
сол
черен пипер
олио

Продукти за крема:

500 гр.извара/крема сирене/
200 гр.сирене
2 скилидки чесън

В две купички се разделят по 5 яйца+50 мл.мляко,сол и черен пипер и се разбиват.
Тиквичките се настъргват,посоляват се,оставят се да се отцедят и се прибавят към едната купичка с яйчена смес.
Чушките се нарязват на ивици и се прибавят към другата купичка с яйчена смес.
От всяка смес се приготвят по няколко омлета в тиган,намазан с мазнина и се оставят да изстинат.Това са символично наречените"блатове"-все пак е торта.

Приготвяме и крема-изварата се пасира,сиренето се намачква,прибавя се пресования чесън и всичко се разбърква.

Сглобявам,както обикновена торта-блат,крем...,стегнати в тортен ринг,като в случая редувам блатовете-зелен,..крем..,червен...крем...,като завършвам с блат.
Оставя се в хладилник за няколко часа да стегне.
Декорира се по желание.



1 коментар:

  1. Много интересна и ефектна торта от омлети.Прилича на тортата от палачинки, но определено по - бързо се приготвя.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване