събота, 22 август 2015 г.

Сплетена питка с нутела



Продукти:

2 яйца
100 гр.захар
30 гр.масло
20 гр.мая
180 мл.пр.мляко
500 гр.брашно

нутела/около 200 гр./

От продуктите се омесва тесто и се оставя да почине.
Разделя се на 4 топки.
Всяка топка се разточва с диаметър 25 см.
Редят се в 28 см.тава.
Слага се първия лист и се намазва с нутела,но/1 см./ не докрая,слага се втория,пак се намазва,третия също и се завършва с четвъртия,който се явява,като капак,без да се маже.Взема се чашка за ракия и се поставя в центъра за ориентир.Разрязва се на 16 парчета,около чашата.Две по две парчетата се усукват и се защипват.



Оставя се да втаса и се пече.




1 коментар: