събота, 8 август 2015 г.

Торта"Естерхази"


Моята торта е Мини"Естерхази"
За по-голяма торта се удвояват продуктите.

Продукти за блата:

4 белтъка
90 гр.захар
100 гр.смлени бадеми
ванилия

Белтъците със захарта се разбиват на сняг,прибавят се бадемите и ванилията.
Изпичат се 3 блата/20см/върху хартия в загрята 160*фурна за 10-12 мин.
Охлаждат се.

Продукти за крема:

4 жълтъка
75 гр.захар
25 гр.брашно
125 мл.прясно мляко
ванилия

125 гр.масло
2 с.л.пудра захар

Разбиват се жълтъците със захарта,брашното,ванилията и прясното мляко.
Слага се на котлона и се сварява крема при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Оставя се да изстине,като периодично се разбърква,да не хване коричка.

Размекнатото масло се разбива с пудрата захар и се прибавя към изстиналия крем.

Продукти за декорацията:

30 гр.филирани бадеми
50 гр.бял шоколад
25 мл.сметана
20 гр.черен шоколад

Сглобява се тортата,като се редува блат и крем.
Измазва се отстрани и отгоре.
Отстрани се облепя с филираните бадеми и се оставя да стегне за няколко часа.
Разтопява се белия шоколад със сметаната.
Разтопява се и черния шоколад с малко олио.
Залива се отгоре с белия ганаш.
Черния шоколад се слага в пош и се рисува спирала,като се започва от центъра.
С дървено шишче се правят шарките.






Няма коментари:

Публикуване на коментар