Източник и постъпкови снимки
Продукти за блата:
3 яйца
250 гр.захар
80 мл.пр.мляко
80 мл.олио
200 гр.брашно
3 с.л.какао
бакпулвер
ванилия
2 п.пудинг за варене
/1 л. пр.мляко и 10 с.л.захар/
200 мл сладкарска сметана
Разбиват се продуктите за блата и се изпича в застелена с хартия правоъгълна тава 30/40 см.
Докато блата изтива се приготвя пудинга по указанието на пакетчето.
Изтиналия блат се надупчва с инструмент за изтърбушване на чушки или нещо подходящо/аз ползвах резец за сладки/.Отделените извадки от дупките се натрошават.В дупките се налива охладения пудинг,отгоре се наръсват трохите и се оставя да изтине напълно.Сметаната се разбива и се намазва сладкиша.Декорира се с ягоди.
При разрязването се внимава да се реже така,че да има блат и крем от всички страни.
Получава се много ефектен сладкиш.
Голямо разнообразие от рецепти, благодаря ви.
ОтговорИзтриванеПробвайте леко да сиропирате блата,става още по хубав!
ОтговорИзтриване