петък, 13 март 2015 г.

Ягодова тарта





Блат:

4 яйца
1ч.ч.захар  
1ч.ч.брашно
3 с.л.како
Всичко се разбива и се изпича блат.Слага се в откопчаващ се ринг,сиропира се/с разреден ягодов топинг с вода или ягодов компот/.

Крем:

300мл.сладкарска сметана
400гр.заквасена сметана
1ч.ч.пудра захар
2 разтворени желатина/по упътване/
300 гр.пресни ягоди
Разбива се сладкарската сметана.Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар.Смесват се с желатина.Нарязват се на кубчета ягодите и се прибавят към крема/разбърква се с лъжица,само да се смесят с крема/
Върху блата,по стените на ринга се нареждат нарязани на филийки ягоди.
Крема се изсипва върху блата и се заравнява.Оставя се да стегне 1-2часа в хладилник.

Заливка:

6 пасирани ягоди
100мл.вода
80гр.захар
1/2п.желатин
1 с.л.какао
Излива се върху стегналия вече сметанов крем и се оставя пак да стегне заливката.




Няма коментари:

Публикуване на коментар