Блат:
4 яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.брашно
3 с.л.како
Всичко се разбива и се изпича блат.Слага се в откопчаващ се ринг,сиропира се/с разреден ягодов топинг с вода или ягодов компот/.
Крем:
300мл.сладкарска сметана
400гр.заквасена сметана
1ч.ч.пудра захар
2 разтворени желатина/по упътване/
300 гр.пресни ягоди
Разбива се сладкарската сметана.Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар.Смесват се с желатина.Нарязват се на кубчета ягодите и се прибавят към крема/разбърква се с лъжица,само да се смесят с крема/
Върху блата,по стените на ринга се нареждат нарязани на филийки ягоди.
Крема се изсипва върху блата и се заравнява.Оставя се да стегне 1-2часа в хладилник.
Заливка:
6 пасирани ягоди
100мл.вода
80гр.захар
1/2п.желатин
1 с.л.какао
Излива се върху стегналия вече сметанов крем и се оставя пак да стегне заливката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар