събота, 1 февруари 2014 г.

Арменски сладки

 
 

Рецепта:
1ч.ч.олио
1 ч.ч.вода
1ч.л.хл.сода
Щипка сол
3 ч.ч.брашно
локум
орехи
пудра зхар
ванилия
Водата и олиото завират,слага се солта и содата и се отмества от котлона.
Прибавя се брашното наведнъж и се бърка с дървена лъжица,докато се поеме брашното.
Оставя се да се охлади.Взема се топче,колкото орех,разстила се върху дланта,поставя се парче локум и парче орехова ядка,завива се и се овалва на топче.
Излизат 50 броя.
Пекат се на 180'до зачервяване.
Горещи се овалват в пудра захар и ванилия.



3 коментара:

  1. Ели, чудесно си ги приготвила, сигурно вече няма и спомен от тях. :)
    Усмихнат ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат чудесно! Мисля веднага да ги пробвам!

    ОтговорИзтриване
  3. Бързи и вкусни сладки!Перфектни са!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване