неделя, 1 септември 2013 г.

Слоеная самса-или многолистни банички с плънка



Това са вид печени пирожки от многолистно тесто с плънка/в оригинал от агнешко месо/,в триъгълна или квадратна форма.Плънката може да е всякаква,аз обикновенно ги правя с кайма или със сирене,у дома така се харесва.Стават бързо,вкусни са,ефектни са.Хубави са,както топли,така и студени.

Продукти:
1 ч.ч.топла вода
1 яйце
1 ч.л.сол
4 ч.ч.брашно
100 гр.размекнато масло
нишесте за разточване

Омесва се тесто,разделя се на три топки,покрива се и се оставя да почине 20-30 мин.
Всяка топка се разточва с нишесте и се намазва с малко разтопено масло.Така разточените три листа се слагат един върху друг и се навива на руло.Оставя се малко да стегне.
Взема се рулото и се нарязва на парчета/1,5 см./
Всяко се разточва,слага се плънка и се загъва на триъгълник.
Пекат се на загрята фурна до зачервяване.


Няма коментари:

Публикуване на коментар