събота, 8 юни 2013 г.

Panna cotta







Продукти:

600 ml.сметана
100 ml.прясно мляко
85 гр.захар
1 п.желатин
ванилия
50 ml.топинг карамел или шоколад

Желатина се накисва в малко вода да набъбне.
Сметаната,млякото и захарта се загряват,добавят се ароматите/ванилията,топинга/.
Желатина се разтваря на водна баня и се прибавя към сместа,разбърква се и се разлива в чашки.
Оставя се да стегне за няколко часа в хладилник.
Декорира се по желание с плодове или топинг.

2 коментара:

  1. Не знам кога ще му дойде и на този десерт времето при мен, ама при теб определено е дошло и много добре се е получил, Ели! Много хубаво си го поднесла.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Изкусително изглежда и ме кара да преглъщам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване