вторник, 30 април 2013 г.

Ябълков щрудел


Продукти:
Тесто:
100 мл.вода
200 гр.брашно
1 с.л.олио
щипка сол
Плънка:
1 кг.ябълки
100 гр.захар
100 гр.стафиди
50 мл.ром
50 гр.скълцани орехи
канела
джинджифил
индийско орехче

масло за намазване
пудра захар за поръсване

Омесва се тестото и се оставя 30 мин.на стайна температура да си почине.
През това време стафидите се накисват в рома.Ябълките се обелват,нарязват се на ситни кубчета,наръсват се със захарта и подправките.
Тестото се разделя на две и се разточва на много тънко,сипва се 1/2 плънка и се завива.
Пекат се до порозовяване.Още топли се намазват с масло и се ръсят обилно с пудра захар.
Реже се на дебели парчета.


1 коментар: