петък, 4 януари 2013 г.

Дрезденски щолен



Продукти:
Тесто:
500 гр.брашно
120 гр.захар
170 гр.масло
130 мл.прясно мляко
1 кубче мая /42 гр./
щипка сол

Добавки:
250 гр.стафиди
100 гр. нарязани бадеми
50 гр.захаросани портокалови корички
50 гр.захаросани лимонови корички
50 гр.сушени боровинки
1 с.л.лиминов сок
1 ч.л.канела
100 мл.ром
1 бадемова есенция

Поръска:
масло
пудра захар
ванилия



Добавките се смесват предварително,да попият от рома.Омесва се тесто и се смесва с добавките.Оставя се да втаса.Оформя се 1 голям щолен или два по-малки /аз оформям два,в единия слагам марципан/Пекат се до готовност.Като изтинат се намазват с масло и се поръсват обилно с пудрата захар+ванилия.Завиват се със свежо фолио,после в алуминиево фолио.Оставят се на хладно да престоят 2-3 седмици.

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар