Продукти:
125 гр.масло
80 гр.захар+1-2 с.л.
щипка сол
1 есенция ром
2 яйца
250 гр.брашно
1 ч.л.бакпулвер
3 с.л.прясно мляко
4-5 круши
лимонов сок
няколко тъмни стафиди /според броя круши/
1 с.л.кайсиев мармалад
пудра захар
Крушите се обелват,разполовяват се на две,изчистват се от семките нарязват се на ветрило и се поливат с лимоновия сок.
Разбиват се продуктите за кексовата смес /става доста гъста/ и се разстила в правоъгълна тавичка-мойта е 18/28 см.,застлана с хартия.Отгоре се нареждат крушите и се поръсват със захарта.Слага се по една стафида за дръжка.Пече се до готовност.Като се извади сладкиша,крушите се глазират с кайсиевото сладко /или с мед/.Поръсва се пудра захар.
Нарязва се на квадрати,като във всеки един да има круша.
Много ефектен и оригинален сладкиш!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
На този сладкиш трудно ще устоя!:)
ОтговорИзтриванеИзглежда красиво,със сигурност е ароматен и сочен!
Хубав празник!