неделя, 25 ноември 2012 г.

Торта "Птиче мляко"

 
Продукти:
Блат:
2 яйца
100 гр.захар
80 гр.брашно
1 ч.л.бакпулвер
сок от компот за сиропиране
Крем:
5 яйца
1 ч.ч.захар
125 гр.масло
1/2 ч.ч.пр.мляко
1 с.л.брашно
20 гр.желатин
Глазура:
150 гр.шоколад
50 гр.масло
1-2 с.л.пр.мляко
 
От продуктите за блата се изпича блат в 26 см.форма в загрята 160-170*фурна.
Охлажда се и се сиропира с компота.

Желатина се накисва да набъбне и се разтваря на водна баня.
Жълтъците,половината захар и брашното се разбъркват с млякото и се сваряват на водна баня до гладъкгъст крем при непрекъснато бъркане с тел.
Като изтине към него се прибавя разбитото на пяна масло и се доразбива с миксера.
Белтъците се разбиват с останалата захар до твърд сняг.
Смесват се жълтия крем+белтъците+желатина.
Сместа се излива върху блата,който е стегнат в ринг.
Оставя се поне за час да стегне.

 
Залива с глазурата.

 
Реже се с потопен в гореща вода нож.


 
 

2 коментара: