четвъртък, 9 август 2012 г.

Пъпешов пай

 
 В сезона на пъпешите ви предлагам един очарователен на вид и превъзходен на вкус десерт.
 През останолото време пая може да се приготви,като пъпеша успешно се се заменя с банан.
 

 
Продукти:
 
 125 гр.масло/размекнато/
 3 яйца
 1 ч.ч.захар
 2 ч.ч.брашно
 1/2 бакпулвер
 1/2 ч.ч.орехи/едро смляни/
1/2 пъпеш

 

Замесва се маслено тесто  от маслото,жълтъците,захарта,брашното и бакпулвера.От тестото отделяме топка,колкото юмрук и я слагаме в камерата да замръзне.Останалото тесто разтиламе в намаслена 26 см.тавичка и притискаме с пръсти.Пъпеша нарязваме на филийки и го нареждаме плътно върху тестото.Върху него наръсваме орехите /по желание може и кокос/.Белтъците разбиваме с 2 с.л.захар на сняг и разстиламе равномерно.Отгоре настъргваме на едро ренде замръзналото тесто /което предварително отделихме/без да притискаме.Пече се до готовност.Сервира се охладен,поръсен с пудра захар.
 


 
 



 



 
 


 
 
 




 Да ви е сладко!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар