сряда, 23 май 2012 г.

Крем Карамел



 

Продукти:
1 л.пр.мляко
8 яйца
200 гр.захар
ванилия
100 гр.захар за карамела
Захарта за карамела се карамелизира и се разпределя в чашките за печене.Млякото се загрява със захарта,като се бърка до разтопяването и.Изчаква се леко да се охлади и се прибавя към разбитите яйца.Сместа се прецежда,ароматизира се с ванилията и се разлива в чашките с карамела.Крема се пече на водна баня и слаба фурна /130-150*/за около час.Следи се да не заври водата,защото се получават шупли.Оставя се да си изтине в тавата с вода и тогава се вади.Готовия крем се охлажда преди консумация.При поднасяне се обръща върху десертна чиния.

4 коментара:

  1. Много добре се е получил, толкова гладък! Обожавам крем карамел:). Прекрасно сервиране!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен десерт ! Любим ми е ! Ама ,май колкото и да внимавам да не заври водата ,не мога да го направя така гладък:( ! Комплименти ,Ели за твоя крем карамел !

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря момичета.Хубав ден!

    ОтговорИзтриване