четвъртък, 29 март 2012 г.

Пилешки бутчета в солена кора

 


Продукти:
2 пилешки бутчета
2 кг.едра морска сол
1/2 лимон
2 с.л.олио
черен пипер
Бутчетата се намазват с олиото и се поръсва с черен пипер.Половината от солта се слага на дъното на тавичка,отгоре се поставят бутчетата,а под бутчето се поставя парче лимон.Покрива се с отаналата сол,напръсква се леко с вода и се срага да се пече в загрята 190*фурна около 80-90 мин.Не се притеснявайте от многото сол,става идеално на вкус,поема си колкото му трябва.После отчупваме солената кора и вадим бутчетата-солта не е залепнала,вадят се лесно и са си запечени.Рецептата е дадена за цяло пиле,но аз модифицирах в бутчета,защото ми е много.Разликата е,че за цяло пиле лимона /1 цял/ се надупчва и се слага в кухината на пилето.И може би ще отиде повече сол за покриване,съответно и съда,в който се пече трябва да е по-дълбок.

2 коментара:

  1. Голяма вкусотия са бутчетата приготвени по този начин!
    Твоите изглеждат прекрасно,поздравления!
    Слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Метода с едрата сол е уникален и у дома го обожаваме,а твоите бутчета са станали прекрасни.Поздравления!

    ОтговорИзтриване