четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Киш с извара и спанак

 
 
 
 
 
За тестото:
2 яйца
200гр.извара
400гр.брашно
5-6 с.л.зехтин
Омесва се тесто,разточва се на кръгла кора с големината на формата за киш /или кръгла тава/ в която ще печем.Поставяме тестото и изтегляме краищата,така че да покрият стените на формата.Приготвя се плънка от:
2 яйца
150 гр.сирене
200 гр.кисело мляко
150 гр.спанак /замразен/
чубрица
100- 150 гр.кашкавал
Всичко се разбърква и се разтила върху тестото.Наръсва се с настъргания кашкавал.Пече се в умерено загрята фурна за 30-40 мин./до златисто/.Рецептата беше публикувана във вестника на Кауфланд/Киш с магданоз и кашкавал/.Заинтригува ме с това,че основата е различна от класически киш.Допадна ми тестото,но експериментирах с плънката и я   модифицирах  по мой вкус.

2 коментара:

  1. Вкусно предложение,Ели!Много апетитно изглежда твоя киш!
    Слънчев и усмихнат петък!

    ОтговорИзтриване
  2. Не бях го видяла този киш:)....много вкусно изглежда ! И аз съм правила подобен и много го харесахме в къщи ;)! Тук му казват солена торта с извара и спанак и наистина тестото ми беше бутер :)!
    Хубав уикенд ,Ели !

    ОтговорИзтриване