понеделник, 23 януари 2012 г.

Ябълков сладкиш с орехова заливка


6-7ябълки
канела
3яйца
1ч.ч.захар
3/4ч.ч.олио
1и1/2ч.ч.брашно
бакпулвер
Ябълките се нарязват на едри кубчета и се слагат в намазнена и набрашнена тава,наръсват се с канела и захар,отгоре се сипва сместа от разбитите яйца+захар+олио+брашно+бакпулвер и се пече до готовност.Изпечен се залива се с предварително приготвена заливка от:
75гр.разтопено масло
1/4ч.ч.захар
50гр едро смляни орехи
Изключва се фурната и сладкиша стои вътре 30 мин.Заливката просто се суши през това време и става хрупкава коричка.

1 коментар:

  1. Много ми допадна блога ти,поздрави!Сладкиша ще го пробвам задължително.Изглежда много сочен и апетитен!Чудесни снимки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване