За тестото:
200мл.вода
100мл.олио
1ч.ч.брашно
щипка сол
4яйца
Водата+олиото+солта завират и се сипва брашното.Бърка се с дървена лъжица,в една посока,докато тестото вземе да се отлепя от стените на съда.Като поизстине се слагат яйцата едно по едно и се бърка непрекъснато до гладко тесто.Слага се с лъжица по малко от сместа в намазнена или застелена с хартия тава на разстояние един от друг.Пекат се в загрята фурна до порозовяване.Изпечените еклери се разрязват от едната страна и се пълнят с крем с помоща на лъжичка или със шприц/без да се разрязват/.Крем:
1л.прясно
1и 1/2ч.ч.захар
5жълтъка
1ч.ч.брашно
2ванилии
Половината от млякото завира със захарта.В другата половина се разбиват брашното,ванилията и жълтъците.Прецежда се сместа и се изсипва във врящото мляко при непрекъснато бъркане до сгъстяване.Като се свали от котлона се бърка периодично докато поизстине.Украсяват се с разтопен шоколад или се поръсват с пудра захар.
200мл.вода
100мл.олио
1ч.ч.брашно
щипка сол
4яйца
Водата+олиото+солта завират и се сипва брашното.Бърка се с дървена лъжица,в една посока,докато тестото вземе да се отлепя от стените на съда.Като поизстине се слагат яйцата едно по едно и се бърка непрекъснато до гладко тесто.Слага се с лъжица по малко от сместа в намазнена или застелена с хартия тава на разстояние един от друг.Пекат се в загрята фурна до порозовяване.Изпечените еклери се разрязват от едната страна и се пълнят с крем с помоща на лъжичка или със шприц/без да се разрязват/.Крем:
1л.прясно
1и 1/2ч.ч.захар
5жълтъка
1ч.ч.брашно
2ванилии
Половината от млякото завира със захарта.В другата половина се разбиват брашното,ванилията и жълтъците.Прецежда се сместа и се изсипва във врящото мляко при непрекъснато бъркане до сгъстяване.Като се свали от котлона се бърка периодично докато поизстине.Украсяват се с разтопен шоколад или се поръсват с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар