събота, 21 януари 2012 г.

Ягодово парфе



4 яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.брашно
Всичко се разбива и се изпича блат.Слага се в откопчаващ се ринг,сиропира се/с разреден ягодов топинг с вода или ягодов компот/.
300мл.сладкарска сметана
400гр.заквасена сметана
1ч.ч.пудра захар
2 разтворени желатина
Разбива се сладкарската сметана.Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар.Смесват се.Нарязват се на кубчета 300гр ягоди и се прибавят към крема/разбърква се с лъжица,само да се смесят с крема/Всичко това се изсипва върху блата и се заравнява.Оставя се да стегне 1-2часа в хладилник.Прави се заливка от:
 6 пасирани ягоди
100мл.вода
80гр.захар
1/2п.желатин
Излива се върху стегналия вече сметанов крем и се оставя пак да стегне заливката.Другия вариант на декорация е да се наредят върху стегналия крем нарязани на филийки ягоди и да се залее с прозрачна заливка от:
 100мл.вода
80гр.захар
1/2п.желатин.

1 коментар: