вторник, 21 ноември 2017 г.

Свинско печено


Свинско печено е общо понятие,вариантите са много,резултата е един и същ-винаги вкусно,както топло,така и студено.
Става за много хора,не изисква суетене около печката,освен парвоначалната подготовка.
После слагаш да печеш и забравяш за него за около 4 часа.
В зависимост с какво месо разполагаме,алтернатива има-ако е плешка,става на руло/ с плънка,както в случая,съвсем импровизирана от лук,моркови и гъби,леко задушени/ако е бут и не е офомен,го завиваме с памучен конец на желаната форма.
Важно е,как ще го мариноваме.

Смес за мазане:

50 мл.соев сос
2 с.л.зехтин
2 скилидки пресован чесън
2 с.л.червен пипер
2 с.л.брашно
1 ч.л.черен пипер
1 ч.л.кимион
1 к.л.сол
Всичко се смесва и с получената каша се намазва месото.

и още една

Смес за мазане:

мед
горчица
соев сос
 зехтин
подправки

Количеството е според месото-всичко се обърква и се намазва.


В тавичка за печене на месо се сипва малко вода+вино или бира и се пече,около 30 мин.на 200*,после фурната се намаля на 150* и се пече още около 3 часа.
В случая съм ползвала термометър,но и без него става.
Ако има място в тавата,може да се сложат моркови,гъби,картофи,чесън.


Като се изпече се оставя за кратко да отлежи,преди да го нарежем,да си поеме сосовете,а и за по-лесно рязане.


Няма коментари:

Публикуване на коментар