събота, 3 май 2014 г.

Бисквитена торта с маскарпоне и бял шоколад


Продукти:

1 к.бисквити Закуска какао
250 мл.прясно мляко

Крем: 

250 гр.маскарпоне
200 мл.сладкарска сметана
200 гр.бял шоколад

Първо се приготвя крема.
Загряват се сметаната и шоколада при непрекъснато бъркане на слаб огън до стопяване на шоколада и хомонегизиране на сместа.
Оставя се да се охлади,като периодично се разбърква.
Охладения ганаш се разбива с миксер за кратко и се смесва с маскарпонето.

Бисквитите се потапят в затопленото мляко и се нареждат в правоъгълна тавичка,слага се пласт от крема,пак ред бисквити,пласт крем,докато свършат бисквитите.
Накрая се завършва с крем.
Оставя се в хладилник да стегне за няколко часа.
Декорацията е по желание,в случая съм разтопила малко черен шоколад и съм нашарила.
Може да се наръси с настърган шоколад,пръчици или друга декорация.



Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Разкошество... :) Ели, чудесна е!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Тази торта ми прилича на домашна торта Корона, която се сервира само в БМ ресторанти - Варна. Много я обичам и непременно ще пробвам и тази. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване