Продукти:
1 яйце
150 гр.масло
1 ч.ч.пудра захар
2 1/2 ч.ч.брашно
ванилия
лимонова кора
Замесва се средно твърдо тесто,като брашното не се слага наведнъж,защото не винаги отива всичкото,зависи колко е голямо яйцето.Разточва се кора 4-5 мм. и се изрязва с формички. Пекат се в загрята фурна до порозовяване.Изстинали се украсяват с глазура от разбити белтък+пудра захар+лимонов сок и сладкарска боя или с готов айсинг.
Ели , много, ама много са красиви ! Комплменти !
ОтговорИзтриванеМа то като истински -зайчета ,гъбки , калинки ...всички са прекрасни ! Браво ! Хубав ден !
Благодаря,Ивана.Продължавам с другите,че тази година много закъснях с приготовленията.
ИзтриванеХубав ден и на теб!
Пак надмина себе си , чудесни са , за нас ще имали да ги опитаме ? :) Искра
ОтговорИзтриванеНай-искрени поздрави за невероятните курабийки,Ели!Майсторски си ги декорирала ,направо грабват погледа!Чудесно съчетание на цветове и форми!Прекрасно великденско настроение създават!
ОтговорИзтриванеХубави празници!
Какви са ви формичките-колко са големи и откъде са купени?
ОтговорИзтриванеКои формички по-точно,всички са с различна големина,купувани от различни места.
ИзтриванеТестото се рони и не става да се разточи. Къде съм сгрешила?
ОтговорИзтриванеСложих един жълтък допълнително и стана :) Явно брашното което ползвам е по плътно и прекалих с него :)
Изтриване