вторник, 14 март 2017 г.

Праскови

 
Рецепта:
 
2 яйца
1 ч.ч.захар
1/2 ч.ч.олио
1/2 ч.ч.кисело мляко
1 ч.л.амонячна сода
3 ч.ч.брашно /може+ още 1/2 чаша/
 
мармалад за слепване
орехи-по желание
захар за овалване
жълта и червена боя
 
От тази доза излизат 25 праскови,50 топчета по 20 гр.
 
Омесва се тесто,правят се топчета и се пекат до порозовяване.
Още топли се издълбават и трохите се заделят за плънката.
 
Натрошаваме трохите и ги смесваме с 1/2 бурканче мармалад.
Пиша мармалад,защото консистенцията трябва да е гладка,иначе става с всеки вид сладко или конфитюр,просто го пасираме,както аз в случая със сладко от сини сливи.
По желание може да се прибавят смлени орехи.Ако сместа е много гъста се разрежда с малко пр.мляко или водичка.
 
След,като изстинат се пълнят с плънката и се слепват.
 
Слепените вече сладки се потапят първо целите в жълтата боя,после половината в червената боя.
Овалват се в кристална захар и се оставят да подсъхнат.
Украсяват се с листенца от чемшир.
Хубаво е да престоят няколко часа,за да се споят преди ядене.
 
 
Да ви е сладко!
 
 
 






Няма коментари:

Публикуване на коментар