събота, 21 януари 2017 г.

Рогчета


Рецепта:

150 гр.свинска мас/размекната/
50 мл.олио
100 мл.вода
1 яйце
100 гр.кисело мляко
20 гр.мая
1 с.л.сол
1 ч.л.захар
650-700 гр.брашно

150-200 гр.сирене


Омесва се тесто /около 1,200 излиза /и се оставя да втаса.
Накъсват се 16 топчета /по 75 гр./
Всяко топче се разточва на кръг с диаметър 15-16 см.,слага се натрошеното сирене и се навива.
Готовите рогчета се поставят се в тава с хартия,намазват се с яйце,втасват още малко и се пекат до зачервяване /около 30 мин на 160*/
Стават много вкусни и хрупкави.





Няма коментари:

Публикуване на коментар