четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Банофи пай



Класически английски десерт,чието име е съчетание от банан и тофи карамел-банофи.
Десерта се приготвя лесно и бързо,след,като сме си набавили нужните продукти-а,това са бисквити и масло за основата,карамелизирано кондензирано мляко,банани и сметана.



Пропорциите са за 23 см.тавичка-
220 гр.бисквити
110 гр.масло
1 к.сгущенка-397 гр.
2 банана
100 мл.сладкарска сметана
декорацията е по желание,в случая малко настърган шоколад



Бисквитите се натрошават,мслото се разтопява и се объркват.
Разстила се по формата,притиска се хубаво и се слага в хладилника да стегне за около 30 мин.
Освобождаваме стените на формата и преместваме върху поднос за сервиране.
Изсипваме карамеленото мляко и разстиламе равномерно,отгоре нареждаме нарязаните банани.
Сметаната се разбива и се покриват бананите,настъргва се малко шоколад за завършен вид.
Десерта е готов.




Няма коментари:

Публикуване на коментар