събота, 11 април 2015 г.

Памук-погача


Продукти:

1 ч.ч.прясно мляко топло /240 мл./
1 ч.ч. топла вода /240 мл//
1 ч.ч.олио /240 мл./
1 с.л.захар слагам аз /по рецепта са 5 с.л./.но на мен ми сладни даже и с две
1 с.л.сол
1/2 п.мая /20 гр./
6 ч.ч брашно /840 гр/
яйце за намазване
Омесва се тесто и без да втасва се оформя/в случая на кифлички/и се реди в 28 см тава.
Вече оформено се оставя да втаса,маже се с яйце и се пече.
За кифличките тестото се разделя на две,разточва се на правоъгълник и се режат дълги триъгълни ленти с основа 4-5 см.


Тук е в мини вариант,както я правя обикновено,разделям продуктите на две и нареждам в 22 см.тава.




От една доза,изпечени в 18 см.и 23 см.





1 коментар: