понеделник, 23 март 2015 г.

Постна питка с мая




Продукти:

400 мл.вода
30 гр.мая
1 ч.л.захар
2 ч.л.сол
3 с.л.олио
800 гр.брашно

Маята се разтваря в малко вода+захарта+1 с.л.брашно и се оставя се да шупне.
В купа се слага водата,солта,олиото,шупналата мая и започва да се добавя брашното,но не наведнъж,а постепенно.Меси се докато спре да лепне,до средно меко тесто,може да отиде и оше малко брашно за доомесването.Тестото се разделя на две топки,като всяка една се разточва,нарязва се на триъгълници,като торта и всяко едно парче се завива,като кроасан.Нареждат се в тава,застлана с хартия,намазва се с олио и се оставя да втаса.Като удвои обема си се слага да се пече.Като е изпечена се вади от тавата,напръсква се с вода и се завива с кърпа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар