Продукти за
блат:
2 яйца
140 мл.айрян
75 мл.олио
140 мл.горещо
кафе
1
ч.л.бакпулвер
1 ч.л.хл.сода
щипка сол
60 гр.какао
125 гр.кафява
захар
150 гр.захар
180 гр.брашно
Всичко се разбърква
с тел,сместа става рядка/да не ви притеснява/.
Изпича
се блат/18-20-22 см./в загрята 160*фурна за 40-50 мин.
Като изстине се
срязва на две или три части,в зависимост от диаметъра на формата.
Блата не се
сиропира,става сочен.
Продукти крем:
300мл.сладкарска сметана
400гр.заквасена сметана
1ч.ч.пудра захар
2 разтворени желатина
400 гр пресни ягоди
Сладкарската сметана се разбива.
Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар.
Смесват се двете сметани,прибавят се нарязаните ягоди и разтворения желатин.
Тортата се сглобява,като се редува блат,крем.
Отгоре се залива се 100 гр.разтопен шоколад.
Декорира се с ягоди,потопени в шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар