събота, 16 август 2014 г.

Шоколадово-сметанова торта с ягоди



 
 
Продукти за блат:

2 яйца
140 мл.айрян
75 мл.олио
140 мл.горещо кафе
1 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.хл.сода
щипка сол
60 гр.какао
125 гр.кафява захар
150 гр.захар
180 гр.брашно

Всичко се разбърква с тел,сместа става рядка/да не ви притеснява/.
Изпича се блат/18-20-22 см./в загрята 160*фурна за 40-50 мин.
Като изстине се срязва на две или три части,в зависимост от диаметъра на формата.
Блата не се сиропира,става сочен.
 
Продукти крем:
 
300мл.сладкарска сметана
400гр.заквасена сметана
1ч.ч.пудра захар
2 разтворени желатина
400 гр пресни ягоди
 
Сладкарската сметана се разбива.
Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар.
Смесват се двете сметани,прибавят се нарязаните ягоди и разтворения желатин.
Тортата се сглобява,като се редува блат,крем.
Отгоре се залива се 100 гр.разтопен шоколад.
Декорира се с ягоди,потопени в шоколад.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар