понеделник, 21 април 2014 г.

Медена торта



 
Продукти-блат:
 
2 яйца
1/2 ч.ч.захар
100 гр масло/олио/
3 с.л.мед
1 ч.л.хл.сода
2-3 ч.ч.брашно
 
Загрява се меда+содата до запенване.
Слага се маслото,захарта,яйцата и брашното/не всичкото/и се омесва средно меко тесто.
Разделя се на няколко/4-5/топки и се разточват тънки блатове върху хартия и се изпичат.
Оставят се да изтинат.
 
Продукти-крем:
 
1 л.пр.мляко
10 с.л.захар
6 с.л.брашно
3 жълтъка
ванилия
 
Загрява се млякото+захарта.
Разбиват се жълтъците с брашното и ванилията и се прибавят към врящото мляко.
Бърка се до сгъстяване.
 
Тортата се сглобява в ринг с топлия крем/блат,крем/като се завършва с крем.
Оставя се за няколко часа да стегне.
Декорира се по желание,в случая смлени орехи.
 
 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар