сряда, 16 април 2014 г.

Десерт"Агнеси"


Продукти:

4 яйца
150 гр.масло
2 ч.ч.пудра захар
1 ч.ч.брашно
1 ч.ч.орехови ядки
1 ч.л.бакпулвер
1 ванилия

Белтъците се разбиват с едната чаша пудра захар,добавя се разтопеното масло,брашното,бакпулвера,ванилията и смлените орехови ядки.
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка и се пече в загрята 160*фурна за около 35-40 мин.до готовност.
Разбиват се жълтъците с другата чаша пудра захар и се намазва охладения сладкиш.
Слага се в загрята 50*фурна за 10 мин.,да се изсуши глазурата.
Нарязва се изстинал.


1 коментар:

  1. Ели, на една вълна сме. Преди ден и аз правих същия сладкиш. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване