петък, 7 септември 2012 г.

Еротични меденки

 

Най-обикновенни меденки,правени отдавна /затова и снимката такава,само на моделите"бельо"/ по повод на едно мъжко парти,предизвикаха голям интерес.Наскоро един приятел,присъствал на съответното парти ме попита за рецептата,че не можел да я открие в блога,та по този повод се наложи ги публикувам ей така изтипосани в таблата.Както знаете блога ми е отскоро и не смогвам да публикувам всичко,което правя,а камо ли и стари неща с нескопосни снимки.То и сега съм една фотографка ама...,но поне се старая.Всеки си има изпитана рецепта за меденки,предполагам ще станат и с всяка друга за обикновенни курабийки,които са без набухвател,за да си запазят формата при печене,например  тези ,с добавка на малко какао за цвят имитиращ тен.Тези специално ги правих по рецептата за коледни меденки на Джули,точно заради това,че се намазват отгоре и стават по-тъмни.Рисуват се с оцветен айсинг.Вече се продава и готов или с правен-белтък+пудра захар+лимонов сок,разбити до гладка лъскава смес.Пропорциите ги правя винаги на око,че е много относително,колко е голям белтъка и колко захар ще поеме.Пък и в повечето случаи правя по няколко цвята,разбивам в няколко чаши по една лъжица белтък с 2-3 лъжици пудра захар и няколко капки лимонов сок и съответната боя.Бъркам докато ми хареса гъстотата за рисуване,незнам как да го обясня,то се усеща.Нито да се разлива,нито да е много гъсто. 

Продукти:
400 гр. брашно
140 гр. пудра захар
60 гр. маргарин
2,5 с.л. разтопен мед
1 яйце
1 жълтък
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. подправка за меденки,
/готова или смес от смлени джинджифил, канела, щипка кардамом, звездовиден анасон,карамфил,индийско орехче,кориандър/.

За глазурата:
1 яйце 
1 ч.л.вода
2 ч.л.какао
Разбърква се и се прецежда.

Размесваме  сухите продукти, правим кладенче и чукаме яйцата, меда и накрая  мекия маргарин. Месим до образуването на меко и гладко тесто. В началото може да ви се струва, че има нужда от още течност, но след известно време, брашното усвоява мазнината и става чудесно тесто, което не лепи. Хубавото на това тесто е, че веднага може да се работи с него. Разточва се и се изрязват меденките с формички за сладки-сърца,отрязва се с ножче долния връх на изрязаното вече сърце /за да имитира талия при украсата/. Пекат се до готовност.Още топли меденките се намазват с глазурата с четка,като внимаваме да не оставяме следи. Оставят се да изсъхнат и се украсяват.

2 коментара:

  1. :) Похапнали са си с кеф мъжете :) ...много красиви и еротични меденки ,Ели !

    ОтговорИзтриване
  2. :), много закачливи меденки! Доста труд изискват и преди всичко талант! Поздрави!

    ОтговорИзтриване