четвъртък, 12 април 2012 г.

Великденски курабии

 

 Това са част от приготовленията за празника.Тeзи не са типичните великденски курабии,а обикновени маслени бисквитки,без набухвател, не се деформират при печене и са идеални за декориране.
Продукти:
1 яйце
150 гр.масло
1 ч.ч.пудра захар
2 1/2 ч.ч.брашно
ванилия
лимонова кора
Замесва се средно твърдо тесто,като брашното не се слага наведнъж,защото не винаги отива всичкото,зависи колко е голямо яйцето.Разточва се кора 4-5 мм. и се изрязва с формички. Пекат се в загрята фурна до порозовяване.Изстинали се украсяват с глазура от разбити белтък+пудра захар+лимонов сок и сладкарска боя или с готов айсинг.




8 коментара:

  1. Ели , много, ама много са красиви ! Комплменти !
    Ма то като истински -зайчета ,гъбки , калинки ...всички са прекрасни ! Браво ! Хубав ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Ивана.Продължавам с другите,че тази година много закъснях с приготовленията.
      Хубав ден и на теб!

      Изтриване
  2. Пак надмина себе си , чудесни са , за нас ще имали да ги опитаме ? :) Искра

    ОтговорИзтриване
  3. Най-искрени поздрави за невероятните курабийки,Ели!Майсторски си ги декорирала ,направо грабват погледа!Чудесно съчетание на цветове и форми!Прекрасно великденско настроение създават!
    Хубави празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Какви са ви формичките-колко са големи и откъде са купени?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кои формички по-точно,всички са с различна големина,купувани от различни места.

      Изтриване
  5. Тестото се рони и не става да се разточи. Къде съм сгрешила?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сложих един жълтък допълнително и стана :) Явно брашното което ползвам е по плътно и прекалих с него :)

      Изтриване